În dimineața zilei de 11 noiembrie, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice și Biroul de Ordine Publică pentru Mediul Urban de Poliției Municipiului Giurgiu au acționat pentru prevenirea și combaterea operațiunilor ilicite de import – export și a comerțului ilegal cu produse contrafăcute ori piratate.

Astfel, în interiorul unui autocar care efectua curse regulate Turcia – România și retur, polițiștii au identificat 93 perechi pantofi sport, 16 perechi ghete, 212 perechi pantaloni Denim și alte zeci de articole vestimentare, care purtau însemnele unor mărci cunoscute, produse susceptibile a aduce atingere drepturilor de proprietate intelectuală.

Bunurile, a căror valoare de piață este de aproximativ de 36.200 lei, au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.

În cadrul unor acțiuni similare desfășurate tot în municipiul Giurgiu, pe Drumul Național 5, polițiștii acelorași structuri au depistat în urmă cu o săptămână un alt autocar care circula pe relația Turcia – România, în interiorul căruia au fost identificate 1341 articole de îmbrăcăminte, 120 perechi pantofi sport și 601 flacoane cu parfum, toate purtând însemnele unor mărci înregistrate, susceptibile a fi contrafăcute.

Bunuri a căror valoare aproximativă a fost stabilită la suma de 200.000 lei au fost indisponibilizate.

În cauză a fost întocmit un dosar penal în care polițiștii continuă cercetările pentru săvârșirea infracțiunii de punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare.

În ambele cauze s-au întocmit dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație de mărfuri contrafăcute.

(Jurnal)