65 de sesizări pe platforma online „domnuleprimar.ro”

0
248

*De mai bine de un an, platforma nu a mai fost accesată de giurgiuveni

Lansată încă din anul 2005, platforma on-line domnuleprimar.ro și-a propus să devină o interfață între conducerea primăriilor (în special a celor reședință de județ) și cetățeni. Aceștia din urmă au posibilitatea de a semnala, pe această platformă, diverse probleme ale comunității (lucrări abandonate, clădiri în paragină, diferite defecțiuni sau alte nereguli ce pot fi rezolvate de către autoritățile locale).

De la lansarea acestei platforme, un număr de 65 de giurgiuveni au semnalat probleme din cele mai diverse: de la gropile din asfalt, la câinii fără stăpân sau clădiri abandonate.

Prima sesizare datează din 31 decembrie 2005, îi aparține lui Adrian și semnalează faptul că măturătorii stradali îi umplu de praf pe cei care merg pe jos către locurile de muncă, la primele ore ale dimineții.

Ultima sesizare înregistrată pe domnuleprimar.ro, în dreptul Primăriei Giurgiu, a fost făcută pe data de 5 februarie 2018 și vizează o locuință situată în zona Poligonului, construită (spune reclamantul, Laura Maria Mirică) fără autorizație, și foarte aproape de conducta de căldură a CET-ului.

Faptul că, de mai bine de un an, nu s-a mai postat nicio sesizare pe această platformă se datorează, se pare, apariției platformei smart city, găzduită de municipalitatea Giurgiu, unde peste o mie de sesizări au fost, deja, transmise de către giurgiuveni și, mare parte dintre ele, au fost, deja, rezolvate!

(Jurnal)