61 de persoane decedate de COVID-19, în județul Giurgiu…

0
435

De la începutul pandemiei până acum 61 de persoane au decedat de covid. Informația reiese din comunicatul primit din partea Prefecturii. Aflați mai jos care sunt informațiile actualizate:

BULETIN DE PRESĂ  29.03.2021

Instituția Prefectului Județul Giurgiu vă informează asupra situației epidemiologice actualizate la nivelul județului Giurgiu, la data de 29.03.2021:

  • cazuri confirmate pozitiv – 9.587 (dintre care 55 în ultimele 24 de ore);
  • cazuri vindecate și externate – 7.260;
  • în carantină la domiciliu – 739 de persoane;
  • în carantină instituționalizată – 0 persoane.

Până în prezent, dintre persoanele confirmate pozitiv, 540 sunt în izolare la domiciliu la ora actuală, iar 0 au fost externate la cerere.

Până în prezent, au fost testate 24.469 de persoane, dintre care 100 în ultimele 24 de ore.

Numărul menţionat al testelor reprezintă recoltările efectuate exclusiv în centrele de pe raza judeţului Giurgiu. Direcția de Sănătate Publică Giurgiu nu are în evidență recoltările efectuate pe raza altor județe. Totodată, numărul precizat al persoanelor confirmate pozitiv, în ultimele 24 de ore, poate include și rezultatele pozitive ale testelor efectuate în zilele anterioare.

La ora actuală, sunt 2.266 de cazuri active, dintre care 1.726 spitalizați și 540 în izolare la domiciliu.

Menționăm că la data de 26.03.2021, a fost înregistrat decesul unei persoane de sex feminin infectată cu noul coronavirus, din județul Giurgiu, în vârstă de 77 de ani, care prezenta comorbidităţi. Aceasta era internată într-o unitate spitalicească din judeţul Giurgiu, unde s-a produs şi decesul.

În prezent, numărul total al persoanelor decedate de COVID-19 din județul Giurgiu este 61.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 108 apeluri “112” referitoare la COVID-19.

Echipaje mobile din cadrul I.S.U.J. Giurgiu au continuat acțiunile de prevenire și informare a cetățenilor, în locurile aglomerate din municipiul Giurgiu și din localitățile: Malu, Vedea, Izvoarele, Daia, Stăneşti, Frăteşti. Mesajele au fost transmise prin intermediul sistemelor audio ale autospecialelor, care au tranzitat zonele cele mai aglomerate din municipiu și ulițele comunelor, astfel încât informațiile preventive să ajungă la un număr cât mai mare de persoane, iar interacțiunea cu acestea să fie limitată.

Autoritățile din Giurgiu mulțumesc tuturor celor care au înțeles că numai împreună vom reuși să depășim această perioadă.

Apelați 112 doar în caz de urgență!

* Datele înscrise în prezentul buletin sunt din situațiile oficiale întocmite și transmise de instituțiile competente.

Centrul Judeţean de Conducere și Coordonare a Intervenției Giurgiu