55% dintre români şi-au exprimat dorinţa de a lucra în străinătate, conform celui mai recent studiu realizat la nivel internaţional de către Bestjobs, una dintre cele mai importante platforme de recrutare online din România, şi The Boston Consulting Group, cel mai mare consultant de business din lume.

Cei mai mulţi dintre respondenţii romani care şi-ar dori să lucreze într-o altă ţară au sub 30 de ani şi au studii superioare. La nivel global, topul celor mai atractive ţări în care candidaţii ar dori să lucreze este condus de Statele Unite ale Americii, Germania, Canada, Australia şi Marea Britanie. Printre cele mai importante motive pentru care românii ar alege să lucreze într-o altă ţară se numără dorinţa de a avea un trai mai bun, instabilitatea politică din România, accesul la servicii guvernamentale şi sociale mai bune şi oportunităţi mai bune de carieră.

Din păcate și Giurgiu este un oraș care s-a depopulat masiv , tinerii giurgiuveni  cu potențial și posibilități  financiare se îndreaptă  către orașele universitare, după  finalizarea studiilor  nu se mai reîntorc  în Giurgiu,  acelaș raționament  , dar în alte conjucturi se aplică și celor care   deși nu au studii universitare  , însă au meserii și profesii căutate peste hotare aleg să  emigreze.