dancuCu siguranță cel mai fierbinte subiect al acestor zile în România este acela al numirii noului premier. Întreaga clasă politică dă pronosticuri, în timp ce lumea își dă cu părerea. În acest timp Liviu Dragnea, personaj principal în acest joc politic,  declară : Voi face propunerea de premier doar la consultările cu președintele Iohannis; va fi în avantajul țării! Ce să înțelegem noi din asta?

Liderul PSD precizează că va face propunerea de premier din partea alianței PSD+ALDE doar la consultările cu președintele Klaus Iohannis, adăugând că va fi o nominalizare în avantajul țării. În ceea ce privește propunerea pe care PSD o va face președintelui Iohannis la consultări (…) nu voi face această propunere având în vedere un avantaj pentru mine sau un avantaj pentru președintele Iohannis, nici măcar pentru PSD. Voi face în avantajul acestei țări. Și această propunere va fi făcută doar la consultări, acolo va fi făcută prima dată. În ceea ce privește reacția domnului președinte Iohannis, eu cred, sper că toți cei care au pierdut (…) au posibilitatea în această săptămână să se obișnuiască cu această idee și să înțeleagă că, dincolo de supărări, dezamăgiri, a fost un vot care trebuie respectat, pentru că altfel ieșim din democrație”, a mai spus Liviu Dragnea, într-o conferință de presă.

Întrebat dacă PSD va face o nouă propunere de premier în cazul în care președintele o va refuza pe prima, acesta a afirmat: „Nu va avea niciun motiv constituțional sau legal să refuze această propunere”.

Odată cu această declarație, atmosfera este acum și mai încordată. Sunt voci care cred că numele viitorului premier ar putea fi Vasile Dâncu, care deși a făcut parte din Guvernul tehnocrat, este respectat ca un mare strateg de către PSD, el însuși fost vechi membru al social democraților . Alții continuă să creadă că Liviu Dragnea a pregătit tuturor o surpriză, chiar și pentru colegii săi de partid…

(Jurnal)