Parfumuri de aproape o jumătate de miliard lei (vechi) , descoperite într-un autocar turcesc

0
553

contrabandacuparfumuri-1326798136Miercuri,  3 august, polițiștii de frontieră din cadrul S.T.P.F. Giurgiu-Compartiment Sprijin Operativ, în cooperare cu lucrători ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Giurgiu-Detaşamentul 1 Mobil, au desfăsurat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii infracţiunilor privind drepturile de proprietate intelectuală .

            Astfel,  pe comunicaţia DN5 B, pe  raza localității  Bălănoaia, au oprit pentru control un autocar condus de un cetățean turc.  Ȋn urma controlului, în autocar au fost descoperite 407 flacoane de parfum şi 183 articole vestimentare sport inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, produse susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări, s-a stabilit că proprietarii bunurilor sunt doi cetățeni români (A.A. și Maria A.)  și un cetățean turc (Cemal D), cu vârste cuprinse între  32  și 53 de ani, şi că aceştia nu deţin documente de provenienţă.

Bunurile, în valoare totală de 41.500 lei dacă ar fi fost originale, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare, faptă prevazută  şi pedepsită de art. 90, alin.1, lit b din Legea 84/1998. Lucrările penale au fost preluate spre instrumentare de către ofiţerii de poliţie din cadrul S.P.F Giurgiu.

(Jurnal)