DSC07641

           În data de 16 iulie, în jurul orei 10:00, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au efectuat formalitățile de frontieră pasagerilor dintr-un autocar ce efectua curse regulate pe ruta  Istanbul – Bucureşti.

Cu ocazia controlului de frontieră, în cala mijlocului de transport au fost descoperite mai multe colete în care se aflau 105 articole de îmbrăcăminte (tricouri), inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, produse susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări, s-a stabilit că bunurile aparţin cetățeanului român Cristian M., în vârstă de 42 de ani, domiciliat pe raza judeţului Ialomiţa, pasager în autocar.  Acesta a declarat că a cumpărat tricourile dintr-un bazar din Istanbul – Turcia şi nu deţine documente de provenienţă sau certificate de calitate pentru acestea.  

Bunurile, în valoare totală de 8.400 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare.