4 mai: Ziua Internațională a celor care luptă cu focul

0
147

Comunitatea internaţională celebrează anual, la 4 mai, Ziua internaţională a pompierilor, cu scopul de a recunoaşte şi onora sacrificiile pe care pompierii le fac zi de zi pentru comunităţile lor.

Ziua internaţională a pompierilor este, de asemenea, un prilej de a ne aminti de pompierii care au murit în timp ce serveau comunitatea noastră sau de cei care îşi dedică viaţa pentru a proteja siguranţa tuturor.

În acelaşi timp, este o ocazie de a ne arăta sprijinul şi aprecierea faţă de pompierii din întreaga lume care continuă să ne protejeze ori de câte ori este nevoie.

„Pompierii sunt cei care aduc speranță atunci când totul pare pierdut! Indiferent de limba pe care o vorbesc, de naționalitate sau de culoarea uniformei, salvatorii din întreaga lume au același scop: de a salva.

 Este una dintre cele mai riscante profesii, iar toți cei care fac parte din această familie au un suflet mare și sunt ghidați de foarte mult curaj în acțiunile lor.

 Astăzi, de Ziua Internațională a Pompierilor, se cuvine să onoram sacrificiile făcute de pompierii de pretutindeni, uneori chiar cu prețul vieții!, scriu pe pagina de Facebook, reprezentanții ISU Giurgiu.

Urăm și noi cu această ocazie, la mulți ani pompierilor din întreaga lume!

(Jurnal)