300 de sportivi din 9 țări, vor lua startul la Crosul Transfrontalier de pe 25 septembrie, la Giurgiu!

0
130

Sub patronajul municipalității giurgiuvene, Sport Club Municipal Dunărea 2020 împreună cu partenerii bulgari, Primăria Ruse și Clubul Dunav, pregătește pentru luna septembrie cea de-a cincea ediție a crosului transfrontalier Free Spirit Run Giurgiu-Ruse.

Evenimentul se va desfășura pe un traseu consacrat de 15 km care pornește din centrul orașului  Giurgiu și se oprește în centrul orașului vecin și înfrățit, Ruse.

Data stabilită pentru acest eveniment sportiv este 25 septembrie, iar ora de început a competiției este 11.00.  Până la acest moment  au fost  înscriși cei 300 de alergători ce vor lua startul la cros,  majoritatea bărbați. Ei vin  din 9  țări, respectiv: Bulgaria (160), România (133), Turcia, Italia, Franța, Marea Britanie, Irlanda, Africa de Sud și Israel.

Premiile puse în joc sunt premii în bani, acordate în cadrul a trei categorii: femei și bărbați peste 18 ani, femei și bărbați peste 40 de ani, femei și bărbați peste 50 de ani.

Această competiție a  fost inițiată încă din anul 2016, la propunerea părții bulgare și îmbrățișată de municipalitatea giurgiuveană, cu susținerea autorităților și a sponsorilor din cele două orașe de pe ambele maluri ale Dunării.

Pentru lumea sportivă și nu numai, crosul este unul special, fiind înscris în calendarul competițional al celor două federații.

Elementele de unicitate sunt date de traseul înscris pe teritoriul a două țări și de sistemul de reciprocitate abordat, startul/finish-ul se schimbă anual, de la un oraș la altul, la fel și sursa fondului de premiere, anul acesta sarcina mai dificilă revenind părții bulgare.

Organizarea ediției  2022 a fost votată  în unanimitate de consilierii locali, respectiv de către Primăria Giurgiu, prin Sport Club Municipal Dunărea – 2020.

(Jurnal)

 

(Foto : Arhivă )