Sudura MIG-MAG se remarcă prin rezistență și eficacitate, iar faptul că presupune emisii reduse de fum o face să fie prietenoasă cu mediul înconjurător. Specialiștii afirmă că modelele de aparate de sudură MIG-MAG profesionale sunt ideale din aproape toate punctele de vedere, fiind recomandate atât pentru atelierele auto, cât și pentru construcția de remorci, repararea containerelor sau confecționarea sistemelor de evacuare.

Desigur, și sudura TIG-WIG, precum și cea realizată cu ajutorul invertoarelor au punctele lor forte, însă astăzi am ales să ne concentrăm asupra celei MIG-MAG tocmai pentru multitudinea avantajelor pe care le oferă. Acestea din urmă, alături de câteva modele de aparate ce se găsesc în topul preferințelor celor din domeniu, vor fi prezentate succint în cele ce urmează.

Ce este un aparat de sudură MIG-MAG?

Aparatele MIG-MAG realizează o sudură netedă și rezistentă, având o viteză de sudare net superioară celorlalte modele. Sudura realizată se încadrează în categoria proceselor de sudare prin topire, în mediu de gaz protector. Gazul utilizat poate fi inert (MIG) sau activ (MAG) și protejează baia de metal topit de oxigen, de apă sau de alte particule ce ar putea influența calitatea rezultatului.

Un aparat de sudură MIG-MAG pentru aluminiu va utiliza, de regulă, gaze inerte, cum ar fi argonul, heliul sau amestecuri între acestea. Pentru oțeluri, pe de altă parte, se recomandă sudura în gaz activ MAG, cum ar fi cea în dioxid de carbon sau în dioxid de carbon și argon.

Avantajele utilizării acestor tipuri de aparate de sudat sunt, după cum am menționat și la început, multiple. Pe scurt, un model MIG-MAG:

  • va conduce la o sudură rezistentă și netedă, chiar și atunci când materialele sudate sunt subțiri;
  • va permite sudarea unei game largi de materiale, de la aluminiu și oțel, până la cupru, titan sau magneziu;
  • va asigura o viteză mare de sudare și o manevrare ușoară;
  • va permite sudarea în orice poziție, la viteze mari;
  • va oferi posibilitatea urmăririi băii de sudură în permanență.

3 modele de aparate de sudură MIG-MAG

După cum am promis, iată trei modele MIG-MAG pe care merită să le iei în considerare în caz că dorești achiziționarea unui aparat de sudură:

  • Aparat de sudură Miller Migmatic 175

Produs de renumita companie americană Miller Electric, modelul se remarcă printr-o fiabilitate deosebită și un preț corect, fiind ideal pentru atelierele de tinichigerie auto și pentru aplicațiile de sudură metal cu grosimi de până la 5 mm. Face parte din gama heavy-duty și este conceput pentru utilizare în regim de lucru constant. Alte plusuri? Aparatul este prevăzut cu motor de angrenare sârmă cu viteza între 1.8 și 18 m/minut, oferă posibilitatea utilizării rolelor cu sârmă flux și are derulator încorporat.

  • Aparat de sudură Telmig 281/2 TURBO

Este un model portabil, monofazic, cu ventilație forțată, produs de brandul Telwin. Asigură performanțe echivalente cu cele oferite de modelele de aparate de sudură cu alimentare trifazată, poate utiliza role de sârmă de 5 kg sau 15 kg, are un mecanism performant de avans și se pretează atât la sudarea aliajelor feroase, cât și a celor neferoase.

  • Aparat de sudură Esab Origo MIG 320

Acest model face parte dintr-o gamă de echipamente rezistente și fiabile, fiind proiectat pentru a funcționa perfect chiar și în cele mai complicate condiții de lucru. Sursa de sudare și dispozitivul de avans al sârmei sunt create conform ultimelor tehnologii, astfel încât să asigure rezultate impecabile, iar reglajul tensiunii se face în 40 de trepte.

Produsele anterior menționate sunt descrise mai în detaliu pe scule.detop.ro. Alături de acestea se găsesc și alte modele de aparate MIG-MAG performante, de bună calitate și la prețuri accesibile.

Pentru mai multe informații despre cum să alegi corect produsul sau ce soluții se potrivesc mai bine nevoilor tale, poți lua legătura cu DeTop. Îl recomandăm cu drag atât pentru produsele bune pe care le comercializează, cât și pentru servicii – satisfacția clientului fiind cu adevărat importantă pentru companie.