250 de câini și pisici de rasă comună au fost sterilizate sâmbătă, în municipiul Giurgiu

0
130

Organizația germană DsN (Deutschland sagt Nein zum Tiermorden) și Asociația Eugenia Angels, în parteneriat cu Primăria municipiului Giurgiu au desfășurat, sâmbătă, 3 septembrie, o campanie de sterilizare pentru câini și pisici cu stăpân, de rasă comună.

Ca de fiecare dată, campania s-a încheiat cu succes, iar pe tot parcursul zilei nu au fost înregistrate evenimente nedorite.

Organizația DsN și Asociația Eugenia Angels au desfășurat și finanțat mai multe campanii de castrare, în municipiul Giurgiu, din dorința de a stopa înmulțirea necontrolată a câinilor și pisicilor fără stăpân, mai ales că unul din factorii principali care contribuie la amplificarea acestui fenomen îl constituie nesterilizarea.

Astfel, patrupedele necastrate, lăsate să umble libere pe străzi, fie, lasă femelele gestante, fie, dacă sunt femele, se întorc acasă gestante, iar puii sunt abandonați de către stăpâni.

Prin derularea campaniilor de acest gen, se urmărește conștientizarea și responsabilizarea cetățenilor care dețin animale de companie de rasă comună, în ceea ce privește stoparea înmulțirii necontrolate și, implicit a abandonului”, comunică Primăria municipiului Giurgiu.

(Jurnal)