După finalizarea repartizării computerizate a absolvenților de clasa a opta la licee, la nivel național, 8.570 candidați au rămas nerepartizați la liceu, iar pentru cea de-a doua sesiune de admitere au mai rămas neocupate 3.400 de locuri. La Giurgiu, conform datelor furnizate de reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean, un număr de 226 de locuri au rămas neocupate la licee, însă nu se știe cine le va ocupa, întrucât toți absolvenții clasei a opta au „prins” un loc în liceu.

Dacă la licee de renume din municipiu, precum Colegiul Național „Ion Maiorescu” nu a mai rămas niciun loc neocupat (cu excepția celor speciale pentru romi – 12 locuri), sunt situații în care o clasă întreagă din licee nu a avut nicio cerere. Un astfel de caz este la Colegiul Tehnic „Viceamiral Ioan Bălănescu” (Liceul de Marină), unde, la clasa „Electirc” (filiera tehnologică, profil tehnic), din 28 de elevi câți ar fi putut fi înscriși, 0 și-au manifestat dorința de a urma aceste cursuri. Asta în condițiile în care industria navală din Giurgiu este într-o permanentă căutare de profesioniști în domeniu. Nici la Liceul „Udriște Năsturel” din Hotarele situația nu este una tocmai fericită, din cele 28 de locuri la clasa cu profil „Economic” rămânând neocupate un număr de 22 de locuri. Din păcate, nici învățământul vocațional nu s-a bucurat de prea mare succes, la profilul „Teologie ortodoxă” (Seminarul Teologic „Teoctist Patriarhul”), din cele 28 de locuri disponibile, au rămas neocupate 15 locuri.

Alte licee în care au fost ocupate toate locurile, sunt profilurile „Filologie”m „Economie” și „Comerț” de la Liceul Tehnologic „Dimitrie Bolintineanu” din Bolintin Vale, „Turism și alimentație publică” (Liceul Tehnologic „Ion Barbu” Giurgiu), toate locurile disponibile de la Liceul Teoretic „Tudor Vianu” din Giurgiu.

(Jurnal)