Polițiștii de frontieră giurgiuveni efectuează cercetări față de un cetățean turc pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație a unui produs, purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată.

„Persoana în cauză achiziționase din Turcia peste 240 de bunuri susceptibile a fi contrafăcute, constând în articole vestimentare și pantofi tip sport, bunuri pe care intenționa să le comercializeze pe teritoriul țării noastre.

La data de 10.06.2022, ora 11.00, polițiștii de frontieră giurgiuveni au oprit pentru control, pe sensul de intrare în țară, mai multe mijloace de transport.

Cu această ocazie, colegii noștri au descoperit într-un autocar, printre bagajele pasagerilor, mai multe colete ambalate în material plastic de culoare neagră care conțineau 16 perechi de încălțăminte și 226 articole vestimentare, toate purtând însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute.

În cadrul cercetărilor, s-a stabilit faptul că produsele respective aparțineau unui pasager al mijlocului de transport, cetățean turc, în vârstă de 34 ani.

Bunurile sus-menționate, în valoare de 48.400 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În prezent, se efectuează cercetări față de persoana în cauză, pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, urmând ca la finalizarea acestora să fie propuse soluții legale prin unitatea de parchet.” informează purtătorul de cuvânt al I.T.P.F. Giurgiu.

(Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu)