Instituția Prefectului Județul Giurgiu vă informează asupra situației epidemiologice actualizate la nivelul județului Giurgiu, la data de 19.02.2022:

  • cazuri confirmate pozitiv – 26.263 (dintre care 146 în ultimele 24 de ore);

  • cazuri vindecate și externate – 20.189;

  • în carantină la domiciliu – 241 de persoane;

  • în carantină instituționalizată – 0 persoane;

  • în izolare instituționalizată (spitalizate) – 67 de persoane;

  • în izolare la domiciliu – 2.134 de persoane.

Până în prezent, au fost testate 56.405 persoane, dintre care 172 în ultimele 24 de ore. Dintre testele efectuate în ultimele 24 de ore, 129 au fost teste RT-PCR, iar 43 teste antigen/rapide.

Numărul menţionat al testelor reprezintă recoltările efectuate exclusiv în centrele de pe raza judeţului Giurgiu. Direcția de Sănătate Publică Giurgiu nu are în evidență recoltările efectuate pe raza altor județe. Totodată, numărul precizat al persoanelor confirmate pozitiv, în ultimele 24 de ore, poate include și rezultatele pozitive ale testelor efectuate în zilele anterioare.

        În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 78 de apeluri “112” în domeniul gestionării COVID-19.

        Un echipaj mobil din cadrul I.S.U.J. Giurgiu a desfășurat acțiuni de prevenire și informare a cetățenilor, în locurile aglomerate din oraşele Mihăilești şi Bolintin Vale, şi din localităţile: Bolintin Deal, Joiţa, Săbăreni, Ulmi, Floreşti-Stoeneşti, Găiseni, Vânătorii Mici, Letca Nouă, Ghimpaţi, Bulbucata, Iepureşti, Buturugeni, Grădinari, Ogrezeni. Mesajele au fost transmise prin intermediul sistemului audio al autospecialei, care a tranzitat zonele cele mai aglomerate din oraşe şi din localităţi, astfel încât informațiile preventive să ajungă la un număr cât mai mare de persoane, iar interacțiunea cu acestea să fie limitată.

        Autoritățile din Giurgiu mulțumesc tuturor celor care au înțeles că numai împreună putem reuși să depășim această perioadă critică din punct de vedere sanitar.

        Instituția Prefectului Județul Giurgiu face un apel către locuitorii județului să respecte recomandările specialiștilor privind normele de igienă și distanțare socială, precum și măsurile stabilite pe timpul stării de alertă.

Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor.

                                Apelați 112 doar în caz de urgență!

* Datele înscrise în prezentul buletin sunt din situațiile oficiale întocmite și transmise de instituțiile competente.

 (Centrul Judeţean de Conducere și Coordonare a Intervenției Giurgiu)