Primarul localității Floresti Stoenești, Constantin Dumitru, face o invitație la voluntariat. Oricui este dispus să planteze pomi…

0
475

”Să plantezi un pom, să concepi un copil și să construiești o casă”, spun românii că  sunt reperele unei vieți de om, trăită cu înțeles și totodată  coordonatele după care suntem evaluați…

Iată că, doar cu o săptămână în urmă, primarul localității Florești Stoenești, Constantin Dumitru, inspirat parcă de această sintagmă, a lansat acțiunea de plantare a 5.500 de puieți de stejar și salcâm, pe o suprafață de un hectar, aferentă fostei gropi neautorizate de gunoi de la capătul străzii ”Primăverii” din satul Florești.

Primarul ne declara că acum așteaptă voluntarii din localitate care vor să se alăture celor de la ,,Pădurea Copiilor” și personalului Primăriei,  comunei Florești-Stoenești. El indica și două adrese online pe care oricine se poate înscrie și poate participa la acțiunile de plantare a zonei:

– pentru 25 martie 2023, sâmbătă: https://forms.gle/kzFNXFUMGLsEFQoK9

– pentru 26 martie 2023, duminică: https://forms.gle/3LRqbJzsmRof5xaWA

Voluntariatul este cea mai bună cale de a-ți depăși limitele, de a te face să te simți util și, poate cel mai important, de a te face să te simți fericit” – spunea primarul Constantin Dumitru, cunoscut ca un bun gospodar, de toți locuitorii localității.

Lucrul în echipă, provocările și acumularea unor noi cunoștințe sunt doar câteva aspecte care conduc la dezvoltarea ta personală! – mai preciza edilul.

Primarul comunei Florești Stoenești ne mai spunea că ,,Pădurea Copiilor” este o Asociație care are ca obiect de activitate protecția mediului .

Alături de voluntari, cei de la ,,Pădurea Copiilor” au reușit în ultimii ani să sădească 87 de hectare de arbori pe terenuri neproductive din sudul țării. În baza unui protocol de colaborare s-a alăturat celor din asociație și Consiliul Local al comunei Florești-Stoenești.

Împreună vom planta 5.500 de arbori pe o suprafață de un hectar, aferentă fostei gropi neautorizate de gunoi de la capătul străzii Primăverii din satul Florești.

Edilul ne mai preciza faptul că cei din Asociație vin cu tot ce este necesar la locul acțiunii, inclusiv cu un număr de 100 de voluntari…

La rândul nostru așteptăm voluntari din localitate pentru a se alătura celor de la ,,Pădurea Copiilor” și personalului de la Primăria comunei Florești-Stoenești pentru plantarea celor 5.500 de puieți, în zilele de vineri 24, sâmbătă 25 și duminică 26 martie. Vă mulțumim anticipat pentru implicare ! – ne-a mai spus primarul localității, Constantin Dumitru.

(Jurnal)