O lebădă prinsă în nailonul rupt al unei undițe, a fost salvată de la înec, de un grup de pompieri, în Canalul Plantelor…

0
569

O lebădă ce se prinsese într-un fir de nailon, pe apa din Canalul Plantelor (Municipiul Giurgiu) a fost salvată de către o echipă de pompieri, din cadrul ISU Giurgiu. 

Tati, uite o lebădă, stă cu picioarel în sus! Oare caută de mâncare, în apă? – a fost reacția unui copil care se plimba astăzi dimineață cu tatăl prin zona amintită.

După cum aveau să constate cei ce au scos ulterior pasărea din apă,  lebăda nu căuta ceva de mâncat  în apă, ci era în pericol de înec din cauza faptului că avea gâtul și aripa prinse în  nailonul de la o undiță de pescuit, ce rămâsese agățată în vegetația crescută în apă.

 Văzând că lebăda abia se mai putea mișca  tatăl copilului  a sunat la 112.

Pompierii au ajuns în câteva minute. Cunoșteau foarte bine zona și știau că apa nu este foarte adâncă acolo.

Unul dintre pompieri, Daniel, a intrat în apă, înaintând aproximativ cinci metri până când a ajuns la  lebădă.

Adusă la mal, pompierii i-au eliberat aripa și au învelit-o pentru că aceasta era aproape înghețată,  probabil din cauza timpului îndelungat în care a stat nemișcată, după care un medic veterinar a preluat-o și i-a oferit îngrijirile de care pasărea a avut nevoie pentru a se recupera.

(Surse: ISU Giurgiu)