18 operatori economici şi o bancă, amendați de Comandamentul Special Black Friday. Află numele acestora

0
325

18 operatori economici şi o bancă au fost amendați în urma unor controale efectuate, în zilele de 11 și 12 noiembrie, de Comandamentul Special Black Friday al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC).

„Continuăm acţiunile. Alţi 260.000 lei, amenzi ale Comandamentului Special Black Friday, în ţară. În data de 12.11.2021, Comandamentul Special Black Friday a verificat 10 mari operatori economici, la nivelul întregii ţări, care promovau reduceri speciale în această perioadă” – au transmis reprezentanţii ANPC pe pagina de Facebook a instituţiei.   Potrivit sursei citate, operatorii la care au fost înregistrate nereguli, opt la număr, sunt:

– GRUP EDITORIAL LITERA SRL

– HCV INTERNATIONAL SRL

– ELECTRONIC WORD SRL

– JYSK ROMANIA SRL – www.jysk.ro şi magazinul cu vânzare directă Jysk Ploieşti

– RETAIL CONCEPT DESIGN SRL (Mobexpert Bucureşti)

– ORANGE ROMANIA SA

– Dhs BIKE PART Deva

– BRD Timişoara

Cea mai importantă neregulă întâlnită a fost practicarea vânzării cu preţ redus, în condiţiile în care preţul de referinţă afişat pe site nu era cel mai mic preţ practicat în ultimele 30 de zile, prin modul incorect de calcul al preţului redus creându-se premisa existenţei unui avantaj specific preţului, consumatorii fiind determinaţi să ia o decizie de tranzacţionare pe care nu ar fi luat-o dacă ar fi cunoscut realitatea.

Pe lângă aceștia se numără alți 11 operatori economici verificați și amendați în data de joi, 11 noiembrie. Aceștia sunt:

– Altex România SRL

– Flanco Retail SA

– FineStore Distribution SRL

– Vivre Deco SA

– Studio Moderna SRL

– Arsis Trading SRL

– Lc Waikiki Retail Ro SRL

– Elefant SRL

– Premium Store SRL

– Pc Garage SRL

– Evolution Prest Systems SRL

Dintre aceștia, doar Altex a remediat imediat toate problemele sesizate.

Controalele vor continua și în zilele următoare, au anunțat cei de la Comandamentul Special Black Friday al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC).

(Jurnal)