Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au descoperit într-un autocar, mai multe bunuri, ce constau în articole de încălțăminte tip sport și parfumuri, toate purtând însemnele unor mărci cunoscute și care prezentau suspiciuni de contrafacere.

În seara de 22.02.2022, în jurul orei 23:00, polițiștii de frontieră din cadrul P.T.F. Giurgiu au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui autocar marca Mercedes, condus de către un cetățean turc, în vârstă de 33 de ani.

Cu această ocazie, polițiștii au descoperit în cala mijlocului de transport, printre bagaje, mai mulți saci de culoare neagră care conţineau 171 de parfumuri și 18 perechi de încălțăminte tip sport, inscripţionate cu numele unor firme consacrate, susceptibile a fi contrafăcute.

Cu privire la bunurile sus-menționate, polițiștii au stabilit faptul că acestea aparțin șoferului mijlocului de transport.

Bunurile, în valoare de aproximativ 50.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În prezent, față de persoana în cauză se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracţiunii de „punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare”, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile legale”- transmite purtătorul de cuvânt I.T.P.F. Giurgiu, inspectorul principal de poliție, Roxana Popazu.

(Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu)