16 ani de la înființarea Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere – filiala „Mircea cel Bătrân” Giurgiu

0
404

Cu 16 ani în urmă, pe 1 februarie 2003, lua ființă, la Giurgiu, Asociația Națională a Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere – filiala „Mircea cel Bătrân” la inițiativa a 19 persoane, sub conducerea, la acea vreme, a generalului de brigadă Florian Urdoi. Astăzi, la aniversarea celor 16 ani de existență, președintele actual, col (r) Adrian Iulian Drăguț, a ținut să sărbătorească evenimentul, alături de mai mulți colegi.

„Este un moment frumos, o aniversare, un motiv să ne întâlnim cu toții la un local, cei care putem veni. Nu am reușit să îi aducem și pe colegii bulgari pentru că acțiunea noastră se derulează în timpul săptămânii, unii dintre ei lucrează, au soțiile care lucrează, astfel că vom petrece doar noi, giurgiuvenii. În schimb, vom avea prima întâlnire cu cei din Bulgaria chiar de Ziua Națională a Bulgariei, pe 3 martie, când ne vom deplasa în localitatea Șipca (un fel de Mărășești al lor), apoi vom avea o altă întâlnire, tot în Bulgaria, pe 23 martie, și o Adunare Generală la noi, unde sunt invitați colegii de peste Dunăre, pe 30 martie”, spunea președintele ANCMRR – filiala „Mircea cel Bătrân” Giurgiu.

De asemenea, acesta a ținut să transmită și un mesaj tuturor colegilor din Asociație:

„01.02.2019 o zi aniversară pentru ANCMRR Giurgiu. În urmă cu 16 ani un grup de camarazi au reînființat această asociație de tradiție pentru rezerva oștirii.La mulți ani tuturor membrilor ANCMRR Giurgiu indiferent de arma și structura în care au lucrat.
PATRIE ONOARE DEMNITATE!”, a scris, pe contul său de socializare, col.(r) Adrian Iulian Drăguț.

(Jurnal)