”Când doi se ceartă al treilea câștigă!”, așa s-ar putea spune despre rezultatul ultimului sondaj politic realizat de INSCOP, în care Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) este marele câștigător, ascensiunea înregistrându-se, evident, pe fondul certurilor dintre  partidele din Coaliție. 

Astfel, în  cel mai recent sondaj de opinie privind intenția de vot, realizat de INSCOP, partidul condus de George Simion aproape că și-a dublat scorul comparativ cu alegerile de acum nouă luni, ajungând acum la 17,1% în preferințele electoratului român, partidul părând că tot crește ca Făt Frumos din poveste…

În același timp, atât PNL cât și USR par a deconta criza politică actuală dar și lunile la guvernare, ambele partide înregistrând pierderi importante în ceea ce privește intenția de vot.

PSD este un alt câștigător al ultimelor luni, partidul condus de Marcel Ciolacu atingând 35,1% în ceea ce privește intenția de vot.

Reamintim că la alegerile trecute PSD a obținut 28,9%, PNL – 25%; USR PLUS – 15% iar AUR 9%.

Datele au fost făcute publice de către analistul politic Remus Ștefureac, cel care coordonează activitatea INSCOP Research, o structură specializată de cercetare sociologică şi analiză politică.

(Jurnal)