După cum ne-a relatat un cetățean din Municipiu, martor ocular al scenei de față, duminică, 19 septembrie, în jurul orei 17.00, o pacientă în vârstă de circa 30 de ani a fost adusă la Spitalul Județean de Urgență Giurgiu, de acasă, după ce aceasta acuzase o criză de fiere.

Testată Coronavirus în Ambulanță, tânăra a fost depistată „pozitiv”! Giurgiuveanul prezent la locul evenimentului ne-a oferit câteva imagini ale evenimentului, făcute cu telefonul mobil, dar pe care, din cauza condițiilor tehnice în care au fost realizate, nu vi le putem oferi, limitându-ne doar la o fotografie…

Ajunsă în curtea Spitalului județean, tinerei i s-a recomandat să se izoleze în unul din containerele aflate în incinta SJU, unde pe  femeie o așteptau aparținătorii.

Pacienta însă a refuzat  pe un ton agresiv acest lucru și a plecat voluntar, către acasă, alături de alți câțiva aparținători (rude). Totodată, cadrele medicale i-au sugerat tinerei depistate pozitiv să se testeze ”pcr” (pisiar), iar până la obținerea rezultatului să rămână izolată la domiciliu.

Cadrele Inspectoratului județean de Poliție Giurgiu au anunțat ulterior DSP-ul care va trebui să ia acum măsurile impuse într-o  astfel de situație. În cazul în care rezultatul testelor va fi pozitiv, va trebui ca rudele tinerei, ce au intrat în contact cu ea, să rămână la rândul lor în carantină la domiciliu, împiedicând în acest fel, contactul cu restul populației și respectiv infectarea acesteia.

Într-o discuție avută cu câteva cadre ale Serviciului de Ambulanță Giurgiu, acestea ne-au confirmat că astfel de evenimente neplăcute    se produc destul de des, cei depistați pozitiv neînțelegând faptul că tot ceea ce se întreprinde este în folosul lor, nicidecum împotriva lor.

(Jurnal)