Conform unui comunicat al Direcției Poliției Locale Giurgiu, în săptămâna 22 – 28 februarie polițiștii locali au continuat să ia măsuri legale împotriva acelora care nu respectă prevederile privind colectarea dejecțiilor produse de animalele pe domeniul public și a deținătorilor de animale de companie care nu au carnetul de sănătate al animalului asupra lor, atunci când se află cu ei la promenadă.

Totodată au fost sancționați și cei ce aruncă cojile de semințe sau alte gunoaie, de orice natură, pe domeniul public, un obicei greu de stârpit la noi în urbe.

Astfel, la un număr de 76 de legitimări, s-au aplicat 45 de sancțiuni contravenționale, din care 21 avertismente scrise și un număr de 24 de amenzi.

Dintre totalul acestora, 18 sancțiuni contravenționale au fost aplicate proprietarilor de câini de companie care nu respectau obligațiile înscrise în HCLM nr.39/2014 sau în O.U.G. nr.55/2002 (purtarea animalului în lesă, colectarea dejecțiilor animalului aflat în promenadă, deținerea carnetului de sănătate, purtarea botniței, etc.);   6 sancțiuni contravenționale pentru aruncarea gunoaielor pe domeniul public; 9 sancțiuni contravenționale pentru aruncatul cojilor de semințe pe domeniul public; 12 sancțiuni contravenționale pentru încălcarea prevederilor Legii nr.61/1991(consum de băuturi alcoolice pe domeniul public, deranjarea ordinii și liniștii publice, încălcarea unor norme de conviețuire socială, etc.).

Aviz amatorilor ce nu respectă legislația în vigoare, ce se expun riscurilor sancționării lor cu amenzi usturătoare.

Poliția locală a  continuat totodată activitatea de verificare a persoanelor aflate în izolare/carantină  (au fost verificate 170 persoane), de livrare a alimentelor, împreună cu DAS Giurgiu, persoanelor defavorizate, aflate în izolare/carantină(31 beneficiari), precum și verificarea măsurilor de protecție împotriva  răspândirii  noului corona virus, conform măsurilor luate la nivel de IPJ Giurgiu.

În același material primit la redacție conducerea Direcției de Politie Giurgiu  solicita cetățenilor Municipiului să apeleze la Dispeceratul Poliției Locale Giurgiu pentru orice fapte care contravin legislației în vigoare, la numerele de telefon: 0246274668 și 0372735331.      

(Jurnal)