1,2 miliarde de lei pentru județul Giurgiu prin programul ”Anghel Saligny”

0
376

Guvernul Nicolae Ciucă investește în dezvoltarea județului Giurgiu, căruia i-a fost alocată suma de 1.210.034.800 de lei prin Programul național de investiții „Anghel Saligny”.

Potrivit listei publicate de Ministerul Dezvoltării, din această sumă, 691.448.457 de lei se atribuie pentru drumuri și poduri, iar 518.586.343 de lei pentru alimentare cu apă și sisteme de canalizare.

Suma totală alocată la nivel național este de 52,5 miliarde de lei: 30 de miliarde de lei pentru drumuri și poduri și 22,5 miliarde de lei pentru alimentare cu apă și sisteme de canalizare.

Pentru repartizarea sumelor s-a ținut cont de:

  • ponderea numărului localităților din județ din totalul localităților la nivel national;

  • ponderea populației fiecărui județ în total populație;

  • indicatorii statistici publicați de către Institutul Național de Statistică, din care rezultă necesarul de infrastructură în domeniile drumurilor publice, alimentării cu apă, sistemelor de canalizare;

  • capacitatea financiară a unităților administrativ-teritoriale.

Programul „Anghel Saligny” vizează finanțarea infrastructurii pentru servicii esențiale – apă, drumuri, gaze – pe care statul și administrațiile locale au obligația de a le asigura tuturor cetățenilor români.

La începutul lunii aprilie, Guvernul Nicolae Ciucă a suplimentat bugetul programului „Anghel Saligny” cu 15,5 miliarde de lei. Suma totală alocată Programului Naţional de Investiţii „Anghel Saligny” ajunge la 65,5 miliarde de lei:

  • 30 miliarde de lei pentru construcția și modernizarea drumurilor și podurilor;

  • 22,5 miliarde de lei pentru extinderea reţelelor de apă şi canalizare;

  • 13 miliarde de lei pentru extinderea reţelei de gaze naturale.

(Jurnal)