116 sancțiuni, aplicate într-o singură zi, de către agenții rutieri giurgiuveni!

0
90

    Duminică, 28 august, polițiștii Serviciului Rutier au acționat pentru prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere, cât și pentru menținerea unui climat optim de siguranță rutieră, pe principalele artere din județ.

Astfel, a fost organizată o acțiune în scopul depistării persoanelor care încalcă prevederile legale, precum și a conducătorilor auto care se află sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive, dar și a celor care depășesc limita legală de viteză.

Pe parcursul activităților, polițiștii rutieri au aplicat 116 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 49.550 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

De asemenea, au fost reținute în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 7 permise de conducere, dintre care 6 pentru depășirea vitezei maxime legale admise și 1 pentru depășire neregulamentară.

Recomandăm participanților la trafic să conducă cu prudenţă, să nu conducă sub influența băuturilor alcoolice ori a substanțelor psihoactive, să respecte legislația rutieră și să uzeze de politețea rutieră.

(Jurnal)