Deputat Cristina-Elena Dinu (Grupul parlamentar al PSD): Pandemia și efectele ei, prezentate în mod manipulator de „guvernul meu” românilor!

0
442

De curând, pe fondul ultimelor evenimente (creșterea exponențială a numărului de infectări COVID 19, raportate de autoritățile statului, deputatul giurgiuvean Cristina Elena Dinu a postat, pe contul său de socializare, două mesaje extrem de virulente la adresa guvernanților. Este vorba despre o declarație politică și un mesaj propriu-zis.

Iată, mai jos, integral, declarația politică a deputatului social-democrat:

Pe zi ce trece, devine tot mai evident faptul că guvernanții prezintă informațiile despre pandemie într-un mod defectuos, atât cu privire la noile cazuri de îmbolnăviri, cât și în ceea ce privește testarea populației. Datele prezentate de Orban constituie un amestec contradictoriu, menit mai degrabă să manipuleze, decât să informeze.
Spre exemplu, „guvernul meu” specifică faptul că în 108 localități din 28 de județe se înregistrează o rată de incidență de 0,5 cazuri/1000 de locuitori, prag de la care se impun restricții. Cele 108 localități reprezintă însă doar 3,3% din totalul celor 3.228 de unități administrativ teritoriale ale României.
Se mai susține de către liberali că procentul de infectare este de 1,00 persoane la 1000 de locuitori – cazuri confirmate de COVID, raportate la densitatea demografică. Un calcul simplu arată că ar trebui să avem în prezent în țară cel puțin 19.000 de cazuri active, dar cu puține zile în urmă erau comunicate oficial doar 4921 de cazuri!
Realitatea indică în mod clar că în 18 judeţe nu s-a mai înregistrat în ultima perioadă nici un caz nou de îmbolnăvire cu noul coronavirus. În consecință, se poate vorbi de o tendință bine definită de manipulare a datelor reale ale pandemiei, iar de aici rezultă și ineficacitatea măsurilor dispuse de autorități, având în vedere numărul mare de noi îmbolnăviri raportat în ultimele zile.

Pe de altă parte, toate ţările din jurul României au înregistrat un procentaj sensibil mai mic de noi îmbolnăviri.
Numărul mare de îmbolnăviri se datorează intrării masive în țară a cetățenilor români care au fost până acum în străinătate, marea majoritate veniți din țările cu cel mai mare număr de morți de COVID. În primele zile de după instituirea stării de urgenţă şi imediat după intrarea în prima perioadă a stării de alertă, în România au intrat peste două milioane de persoane, „guvernul meu” fiind depășit total de acest aflux și nereușind să gestioneze corect situaţia la acel moment.

Documentul transmis de guvern Parlamentului nu menționează nimic despre mortalitatea crescândă în rândul persoanelor cu alte afecțiuni, nici despre cei care nu sunt primiți în spitalele pe care PNL le ţine în continuare blocate, în aşteptarea unui al doilea val al epidemiei, despre care nu se știe nimic cert. Pe fondul acestui blocaj al spitalelor, numărul deceselor cauzate de cancer şi de bolile de inimă s-a dublat din martie până acum, deoarece pacienții au fost privați în mod inconștient de accesul la îngrijire și tratamentele specifice.

În concluzie, prelungirea stării de alertă nu era deloc justificată. Manipularea datelor cu care Iohannis și Orban au motivat prelungirea stării de alertă se va întoarce împotriva lor, ca un bumerang! Informațiile sunt contrare și au fost prezentate românilor într-o formă care să inducă falsa impresia că situația e deosebit de gravă.

Din aceste cauze și multe altele, precum lipsa măsurilor de repornire a economiei și sărăcirea considerabilă a populației, acest guvern trebuie să plece!”

Acestei declarații politice, i se adaugă un alt mesaj, postat câteva ore mai târziu, pe contul său de facebook de către deputatul PSD Elena Dinu:

Testarea națională promisă în iunie de PNL s-a dovedit un fake-news uriaș. Alt motiv ca românii să nu-și creadă guvernanții!

În mai, când țara era în stare de urgență, iar Guvernul se lăuda că avem puține cazuri de coronavirus, ministrul Sănătății anunța pompos că pe 1 iunie începe testarea națională prin sondaj. A trecut fix o lună și guvernarea PNL nu doar că n-a făcut nimic, dar a blocat și testarea prin sondaj a Primăriei Capitalei.

Ce ascunde Guvernul?
De ce nu vrea ca cetățenii să afle procentul real al populației afectate de pandemie?
 Pentru că e prea mic sau pentru că e prea mare?

Nu poți cere populației să se conformeze voluntar restricțiilor, atât timp cât îi ascunzi adevărul!

Guvernați, nu manipulați!”

(Jurnal)