Care au fost intervențiile pompierilor giurgiuveni

0
272

În perioada 20-21.02.2020, pompierii giurgiuveni au fost prezenți la datorie pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență produse la nivel local.

Misiunile gestionate de pompieri au vizat:

  • 20.02.2020: asigurarea măsurilor PSI la un accident rutier produs în localitatea Călugăreni (TIR răsturnat). La fața locului s-a deplasat o autospecială de stingere cu apă și spumă din cadrul Punctului de Lucru Călugăreni. Pompierii au acționat pentru decuplarea bornelor și asigurarea măsurilor PSI;
  • 20.02.2020: asigurarea măsurilor PSI la un accident rutier produs în localitatea Vânătorii Mici.

La fața locului s-au deplasat o autospecială de stingere cu apă și spumă și o autospecială de primă intervenție și comanda din cadrul Detașamentului Bolintin Deal și o autospecială de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD din cadrul Gărzii de Intervenție Roata de Jos.

La momentul sosirii echipajelor, s-a constatat faptul că un autoturism se afla răsturnat pe plafon, într-un canal de irigații.

Șoferul autoturismului, un tânăr de aproximativ 22 de ani, a fost scos din mașină conștient, stabil hemodinamic și respirator.

Acesta a fost preluat de  ambulanța SAJ. Echipajele de pompieri au asigurat măsurile PSI.  Autoturismul a fost scos din canal de un buldoexcavator.

  • acordarea asistenței medicale de către echipajele SMURD pentru un număr de 5 de persoane.

În continuare, evenimentele înregistrate la nivel local vor fi atent monitorizate de Centrul Operațional pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.