Clasa pregătitoare „A” de la Școala Gimnazială „Mircea cel Bătrân” din municipiul Giurgiu, alias „Clasa Minionilor”, aflată sub îndrumarea Cristinei Caraconcea, a sărbătorit cu bucurie, primele lor 100 de zile de școală, printr-un eveniment pe care l-au așteptat cu multă nerăbdare.


Ideea de a marca primele 100 de zile din viața unui școlar este preluată din din filosofia alternativei step by step. Acest moment reprezintă un indicator important pentru stabilirea modului în care școlarii s-au integrat în mediul școlar și și-au asumat statutul de școlari.

Este perioada cea mai delicată, aceea în care copiii se despart de mediul preșcolar și pornesc în școlaritate, ca într-o mare aventură. Apare, în mod firesc, nevoia de a marca acest moment.

De ce 100 de zile?

Este o perioadă optimă în care copiii au timp să se asimileze școlii, să se simtă parte integrantă din aceasta.

Proiectul „100 de zile de şcoală” se adresează în primul rând elevilor şi cadrelor didactice de la clasa pregătitoare, dar şi părinţilor acestora, dorindu-se a fi o punte spre sufletul fiecăruia, o oportunitate de a se
cunoaşte mai bine, o şansă de a arăta cât de valoroși sunt împreună, părinți și copii deopotrivă, o modalitate de a exprima emoții prin intermediul artei.

Proiectele prezentate de ei au fost extraordinare, lucrate din timp, cu multă atenție și migală.

La finalul acestei prezentări de proiecte, învățătoarea micuților le spunea acestora: „Vă mulțumesc mult, dragii mei minioni! Ați fost extraordinari! Mulțumim mult și părinților voștri care v-au fost alături, pas cu pas!”.

(Ana Magheru)