1 Mai, la Giurgiu, fără fum de grătare și fără miros de mici…

0
413

Dacă în anii trecuți, la fiecare colți de bloc găseai minim un grătar pe care sfârâiau, apetisant, mititeii, ceafa de porc sau alte bunătăți, iar la pădurea Bălănoaia, loc consacrat pentru sărbătorirea Zilei Internaționale a Muncii, denistatea de giurgiuveni pe metru pătrat era destul de ridicată, anul acesta, din cauza pandemiei, asemenea imagini au rămas simple amintiri…

Pandemia a făcut ca giurgiuvenii să stea cuminți și, eventual, să încingă grătare pe aragaz, asta pentru a nu ieși din „obicei”. 

După cum ne spuneau cei de la Inspectoratul de Poliție Județean Giurgiu, dar și reprezentanții Direcției Poliției Locale, anul acesta nu au fost aplicate amenzi pentru grătare făcute în locuri nepermise (chiar și pentru grătare ce ar fi putut fi încinse în zone special amenajate), dar nici pentru scandaluri. Singurele probleme, raportate de polițiștii giurgiuveni, au vizat încălcările prevederilor ordonanțelor militare privind în special circulația (intervale orare, lipsa documentelor justificative etc). Astfel, au fost aplicate un număr de 26 de sancțiuni, în valoare totală de 48.000 de lei, în cadrul acțiunilor comune cu Inspectoratul de Jandarmi al Județului Giurgiu. Totodată, au fost aplicate, în total, în 24 de ore, 139 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 276.500 de lei, fără a fi înregistrate dosare penale în contextul epidemiei COVID – 19.

(Jurnal)