Câteva mii de giurgiuveni s-au strâns pe marginea bulevardului București, pe sectorul cuprins între Spitalul Județean Giurgiu și Magazinul Romarta din centrul orașului, pentru a participa, cu mic, cu mare, la parada prilejuită de 1 Decembrie, Ziua Națională a României.

Activitățile au debutat cu o slujbă religioasă și depunere de coroane de flori, din partea autorităților publice locale și a instituțiilor din municipiu, la Mausoleul Eroilor din incinta Bisericii Eroilor de pe șoseaua București. Alături de reprezentanții Primăriei Municipiului Giurgiu s-au aflat și reprezentanții omologi din orașul Ruse, Bulgaria, care, la rândul lor, au depus coroane de flori.

 

A urmat, apoi, momentul mult-așteptat de toți cei prezenți: parada militară de 1 Decembrie, la care au luat parte plutoane ale jandarmilor, polițiștilor, polițiștilor locali, pompierilor sau ale Crucii Roșii, ale Penitenciarului, precum și tehnica unităților amintite.

Ca de obieci, parada a fost încheiată de copiii din Giurgiu, care au purtat un drapel lung de 150 de metri, în fruntea acestui grup aflându-se membrii Cercetașilor României, organizația Giurgiu…

Sărbătoarea s-a încheiat cu o masă populară, oferită de Primăria Municipiului Giurgiu și Consiliul Județean Giurgiu, „condimentată” de membrii Centrului Cultural Local „Ion Vinea”.