1.500 de baloți au ars în localitatea Chiriacu, cel mai probabil, din cauza unei țigări aruncate la întâmplare

0
183

Un teren pe care erau depozitați baloți de lucernă a luat foc, duminică după-amiază, cel mai probabil din cauza fumatului în locuri nepermise sau neprotejate corespunzător.

Evenimentul s-a produs în localitatea Chiriacu, pericolul fiind mare, deoarece incendiul se manifesta foarte aproape de casele oamenilor.

„La fața locului au ajuns pompierii din cadrul Detașamentului Giurgiu, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o cisternă. Aceștia au fost sprijiniți de Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Izvoarele, cu un buldoexcavator.
Acțiunea de stingere a incendiului s-a încheiat după aproximativ patru ore. Au ars circa 1.500 de baloți de lucernă, o bicicletă și o scară”, informează ISU Giurgiu.

Ca de fiecare dată, reprezentanții ISU Giurgiu vin cu o serie de măsuri ce trebuie respectate la depozitarea furajelor:
„- nu fumaţi și nu folosiţi flacără deschisă în apropierea depozitului de furaje;
– amplasaţi nutreţurile la distanţe de siguranţă, astfel încât eventualele incendii produse la depozitele de furaje să nu afecteze vecinătăţile (cât mai departe de casă, de bucătăriile de vară, de cuptoare sau magazii);
– îngrădiţi şi curăţaţi terenul pe care îl folosiți pentru depozitarea furajelor;
– intrarea la depozitul de furaje trebuie să se realizeze pe un drum care va fi menţinut permanent liber pentru a permite accesul autospecialelor de intervenţie, în caz de incendiu;
– amplasaţi depozitul de furaje cât mai aproape de o sursă de apă;
– supravegheaţi copiii în permanenţă şi nu lăsaţi la îndemâna lor mijloace de aprindere (chibrituri sau brichete);
– depozitaţi paiele şi fânul numai după ce, în prealabil, au fost uscate.”

(Jurnal)