În cadrul conferinţei de presă din data de 23 februarie, primarul Lucian Iliescu a recunoscut faptul că Zona Liberă se zbate între viaţă şi moarte.

Preluată din a doua parte a anului 2008 de către Consiliul Local al municipiului Giurgiu, aceasta a devenit o veritabilă povară în condiţiile în care mai mult cheltuie decât produce. Pentru a explica ineficienţa Zonei Libere Giurgiu, edilul-şef împreună cu directorul Constantin Toma au comandat o nouă analiză asupra activităţii din “mandatul” fostului director Dan Niţulescu şi al fostului preşedinte al Consiliului Judeţean, Victor Boiangiu.

“Şi ANAF-ul şi o agenţie de audit au stabilit lucruri grave, însă nu a fost luată nicio măsură. Nici Curtea de Conturi nu a făcut nimic. În aceste zile vom face o nouă analiză asupra activităţii lui Niţulescu şi al tăticului său, Boiangiu. Este vorba de deturnare de fonduri acolo. Poliţia noastră ştie aceste lucruri, de ce nu face nimic domnul Dobrin?!” a declarat Lucian Iliescu.

Acesta a precizat faptul că datorită unor astfel de activităţi dubioase, tot mai mulţi oameni politici aleg să devină parlamentari, iar odată ajunşi acolo, încearcă să se protejeze trecând inclusiv în “barca independenţilor”.

Conform aceluiaşi Lucian Iliescu, datorită problemelor cu accesarea de credite, singurele în măsură să readucă Zona Liberă Giurgiu pe linia de plutire în acest moment, există posibilitatea ca instituţia să fie închisă.

Bogdan VLADU