Ziua Națională a Lecturii a fost sărbătorită în localitatea Florești – Stoenești, împreună cu Ministrul Cercetării…! (Galerie FOTO)

0
440

Cu cât citești mai mult, cu atât mai multe lucruri vei ști. Cu cât înveți mai mult,cu atât mai multe lucruri vei cunoaște”  – cita primarul localității Florești Stoenești , joi, la prânz,  Constantin Dumitru, lansând astfel tuturor celor prezenți la evenimentul organizat în localitatea pe care o conduce și anume  Ziua Națională a Lecturii , o inedită provocare…

 

Evenimentul a fost organizat de Primăria Florești-Stoenești la ”Conacul Drugănescu”, invitat special fiind ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja.

Oaspetele a fost primit de către elevii îmbrăcați în costume naționale, cu pâine și sare după o veche tradiție românească.

De la eveniment nu au lipsit poezia și proza, textele fiind lecturate de către elevii școlii din localitate, dar și muzica folk/etno, ce a completat programul dedicat acestei zile.

La acțiune au mai participat deputatul PNL Gabriela Horga și vicepreședitele Consiului Județean Giurgiu, Elisabeta Mihalcea, cât și o serie de personalități locale, cărora li s-au alăturat și câțiva preoți locali…

Manifestarea a fost marcată printr-o masă rotundă la care cei prezenți au subliniat rolul lecturii în dezvoltarea personalității  tinerilor, cât și la îmbogățirea zestrei de cunoștințe generale și totodată a lexicului.

 

Am povestit despre tot ce am mai citit…La Conacul Drugănescu lume multă, oameni la fel de mulți, Sfinte fețe busericești, profesori, politicieni, artiști, ziariști și copii, copiii noștri frumoși. A fost și un domn ministru, dl. Burduja de la Inovare și Digitalizare.

Am povestit despre lectură, despre lumina luată din cărți, am vibrat, am cântat și ne-am bucurat  de magia și de sfințenia bătrânului conac de la Stoenești.

Pentru câteva ore am fost din nou copil și a fost tare bine și frumos – a scris primarul Constantin Dumitru pe pagina sa de facebook, cu puțin timp în urmă, referindu-se la evenimentul întâmplat astăzi la Florești Stoenești.

(Jurnal)