Ziua iubirii sărbătorită la Centrul Cultural ”Ion Vinea” din Giurgiu

0
83
copy-of-foto-teatru-cluj
FOTO: arhiva

Ca în fiecare an, în data de 24 februarie, Centrul Cultural Local ”Ion Vinea” din Giurgiu va organiza, începând cu ora 18.00, un eveniment deosebit, prilejuit de celebrarea Zilei de Dragobete – sărbătoarea iubirii în tradiţia populară românească.

Potrivit declaraţiei directorului instituţiei, prof. Virgil Peţanca, pentru publicaţia noastră, anul acesta, Ziua iubirii va fi marcată printr-un spectacol de teatru intitulat, simbolic, ”Sacrificiul din dragoste”, care va fi pus în scenă de adolescenţii trupei de teatru a Centrului – trupa ”Ex toto corde” -, piesa reprezentând o adaptare după opera cu acelaşi nume a celebrului scriitor irlandez Oscar Wilde.

Manifestarea dedicată iubirii, ne-a mai precizat prof. Virgil Peţanca, va continua cu un recital de poezie de dragoste aparţinând unora dintre cei mai cunoscuţi poeţi universali (printre care Puşkin, Baudelaire, Eminescu, Blaga), care va fi susţinut tot de către membrii trupei de teatru ”Ex toto corde”.

Le garantăm tuturor giurgiuvenilor îndrăgostiţi, a conchis prof. Virgil Peţanca, de la adolescenţi la bunici, dar care, în acelaşi timp, iubesc şi cultura, un spectacol de excepţie şi îi aşteptăm, cu drag, în număr cât mai mare, să petreacă alături de noi o seară magică în spiritul iubirii.

Teodora N.