Ziua de salariu pentru profesori și angajații din Educație, a fost modificată în această lună. Când iau dascălii banii…

0
661

Ziua de salariu pentru profesori și angajații din Educație, modificată în aprilie, ca să nu se suprapună cu Vinerea mare. Banii vor fi plătiți cu trei zile mai devreme!

Salariile aferente lunii martie 2023 pentru profesori și alți angajați subordonați Ministerului Educației vor fi plătite pe 11 aprilie, cu trei zile înainte de ziua obișnuită, potrivit unui ordin emis de ministrul Finanțelor și obținut de Edupedu.ro. Măsura a fost luată pentru ca data de salariu să nu se suprapună cu Vinerea Mare, pe 14 aprilie. Concret, este vorba de ordinul nr. 1.247 din 28 martie 2023, încă nepublicat în Monitorul Oficial (MO), ”pentru stabilirea unor măsuri pentru plata salariilor aferente lunii martie 2023”.

Potrivit ultimelor date ale Ministerului Finanțelor, sunt vizați aproape 295 de mii de angajați. Conform calendarului anului școlar 2022-2023, data de 11 aprilie este a cincea zi din vacanța de Paști.

Paștele ortodox  cade, în acest an, pe 16 aprilie, iar elevii și profesorii se vor întoarce la școală, miercuri, pe 19 aprilie, în modulul 5, ultimul din acest an școlar.

(Jurnal)

Foto: You Tube