Jurnal Giurgiuvean

Zilele naţionale ale produselor agroalimentare româneşti

Ziua de 10 octombrie a fost declarată prin lege, în 2017, Ziua națională a produselor agroalimentare românești.

Potrivit Legii nr. 168/2017, prin produs agroalimentar românesc se înţelege produsul obţinut pe teritoriul naţional din materii prime de bază provenite în proporţie de 100% din fermele din România şi care are inscripţionat pe etichetă drapelul ţării noastre.

Pentru al treilea an consecutiv, Primăria Municipiului Giurgiu în colaborare cu Direcţia pentru Agricultură a Judeţului Giurgiu, Instituția Prefectului Județului Giurgiu  și Consiliul Județean Giurgiu organizează în perioada 10-12 octombrie 2019, în Piaţa Centrală a municipiului Giurgiu, ”Zilele naţionale ale produselor agroalimentare româneşti”, eveniment consacrat promovării produselor agroalimentare româneşti şi câştigării încrederii consumatorului, în conformitate cu prevederile Legii 168/2017.

Deschiderea oficială va avea loc în data de 10 octombrie 2019, începând cu ora 10:00, în Piața Centrală, unde se va organiza un spațiu destinat operatorilor şi producătorilor din sectorul agricol, în vederea expunerii spre comercializare a produselor agroalimentare obținute în gospodării.

Tot în perioada 10-12 octombrie 2019, un eveniment similar va avea loc în centrul orașului Bolintin Vale, organizat de Primăria orașului Bolintin Vale în colaborare cu Direcţia pentru Agricultură a Judeţului Giurgiu, Instituția Prefectului Județului Giurgiu  și Consiliul Județean Giurgiu.

(Jurnal)

 

 

 

Exit mobile version