Unii au crezut că cele câteva zile libere de la început de Mai le poate oferi și libertatea de a face ce le trece prin cap pe șosea…Așa se face că încă din noaptea de 1/2  mai , poliţiştii Biroului de Ordine Publică pentru Mediul Urban de la Poliţia Municipiului Giurgiu au avut de furcă , depistându-l pe C. M. I., de 17 ani, din municipiul Giurgiu, în timp ce conducea autoturismul pe strada Tineretului, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie. Tânărul este cercetat evident, de poliţişti, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere. Și tot aceeași  noapte de 1/2 mai, în jurul orei 00.20, pe strada Cimitirului din satul Uzunu, comuna Călugăreni, judeţul Giurgiu, E. Ş. A., de 24 ani, din municipiul Bucureşti, în timp ce conducea autoturismul către Drumul Judeţean 603, a acroşat un alt autovehicul condus de C. G., de 20 ani, din comuna Călugăreni, judeţul Giurgiu, ce se deplasa regulamentar din sens opus.  Conducătorii celor două autoturisme au fost testaţi cu aparatul Drager, rezultatul fiind negativ pentru C.G., iar pentru E. Ş. A., aparatul a indicat valoarea de 0.80 mg/l alcool pur în aerul respirat. Întrucât acesta a refuzat să fie condus la Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu pentru recoltarea de probe biologice, poliţiştii i-au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de refuzul conducătorului unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de a se supune prelevării de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Vineri 2 mai, în jurul orei 13.00, poliţiştii Secţiei nr.3 Poliţie Bolintin Vale, l-au depistat pe strada Principală, din satul Ulmi, pe M. A., de 17 ani, din comuna Ulmi, judeţul Giurgiu, în timp ce conducea un moped neînmatriculat şi fără a poseda permis de conducere. Tânărul este cercetat în stare de libertate pentru comiterea infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere şi a unui autovehicul neînmatriculat.

Duminică 4 mai, în jurul orei 5.30, pe Drumul Naţional 5 A, în afara localităţii Hotarele, judeţul Giurgiu, T. M. F., de 23 ani, din comuna Greaca, judeţul Giurgiu, în timp ce conducea autoturismul a pierdut controlul direcţiei de mers, părăsind partea carosabilă şi a intrat  în coliziune cu un copac. Din impact nu au rezultat victime, fiind înregistrate doar pagube materiale.   Conducătorul autoturismului fost testat cu aparatul Drager care a indicat valoarea de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat însă a refuzat recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Poliţiştii Serviciului Rutier efectuează cercetări faţă de conducătorul auto sub aspectul comiterii infracţiunii de refuzul conducătorului unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de a se supune prelevării de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei.

Câteva ore mai târziu (ora 10.45) , Ş. N., de 43 ani, din oraşul Bolintin Vale, a fost depistat de poliţiştii Formaţiunii Rutiere de la Poliţia Oraşului Bolintin Vale în timp ce conducea pe strada Eroilor din localitatea Malu Spart, un moped neînregistrat pentru circulaţia pe drumurile publice şi fără a poseda permis de conducere. Persoana este cercetată în stare de libertate sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat  şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere. (Jurnal PRESS)