Ca în fiecare an, Centrul Cultural Local „Ion Vinea” din municipiu are pregătite surprize pentru sărbătorile de iarnă.

   Şi anul acesta, după cum ne spunea directorul Centrului, prof. Virgil Peţanca, manifestările dedicate sărbătorilor de iarnă au debutat încă de pe 10  decembrie, cu un spectacol coregrafic dedicat sărbătorilor de iarnă, susţinut de Palatul Copiilor cu sprijinul CCL, în aceeaşi zi fiind vernisată şi expoziţia „Iarna, anotimpul bucuriei”, realizată de cercul de pictură din cadrul Centrului.

Spectacolele de muzică au debutat pe 15 decembrie, la ora 17,30, cu un miniconcert al interpretului local Tică Lumânare, și a două zi cu un spectacol muzical-coregrafic  dedicat sărbătorilor de iarnă,  susţinut de cercurile artistice din cadrul Centrului Cultural Local „Ion Vinea”, ne  spunea Virgil Peţanca.

 De un spectacol muzical-coregrafic vor avea parte  giurgiuvenii  pe data de 17 decembrie, în Parcul Mihai  Viteazul, cei care vor evolua pe scenă fiind  cursanţii cercurilor Centrului de Conservare şi Valorificare a Tradiţiilor Populare Giurgiu.

Ultimul spectacol dedicat sărbătorilor de iarnă va fi, de altfel, şi un regal de muzică bună. Concertul simfonic al Orchestrei Simfonice „Valahia” va încheia seria manifestărilor prilejuite de sărbători, locaţia fiind, de această dată, Ateneul „Nicolae Bălănescu”

(Jurnal)