Zeci de mii de locuri de muncă vacante, în țară. La Giurgiu, sunt câteva zeci!

0
227

Potrivit datelor furnizate de agenţii economici privind locurile de muncă vacante, în evidenţele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), sunt disponibile 32.523 locuri de muncă la nivel naţional.

Cele mai multe locuri de muncă sunt oferite pentru: agent de securitate (1.862), lucrător comercial (1.767), muncitor necalificat la asamblarea, montarea pieselor (1.083), muncitor necalificat în industria confecţiilor (1.014), muncitor necalificat la demolarea clădirilor, căptuşeli, zidărie (909), conducător auto transport rutier de mărfuri (818), lăcătuş mecanic (732).

Din cele 32.523 de locuri de muncă vacante declarate de angajatori la agențiile pentru ocuparea forței de muncă, 1.738 sunt destinate persoanelor cu studii superioare (programator, inginer în diferite domenii de activitate, economist, contabil, psiholog etc), 18.461 pentru persoanele cu studii liceale, postliceale, profesionale, restul locurilor de muncă fiind destinate persoanelor cu studii primare/gimnaziale sau fără studii.

Oferta locurilor de muncă la nivel național poate fi consultată pe site-ul ANOFM (www.anofm.ro), la secțiunea Persoane fizice/Locuri de muncă vacante.

La nivelul județului Giurgiu, în evidența Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Giurgiu, erau disponibile un număr de 87 locuri de muncă vacante, principalele meserii fiind: agent comercial,  ajutor de bucătar, bucătar, coafor, confecționer, cosmetician, contabil, electrician, frizer, faianțar, macaragiu, muncitor necalificat, ospătar, sudor, șofer, etc.

(Jurnal)