coral-impex-dezinsectie-343Datorită temperaturilor ridicate înregistrate la începutul primăverii și a precipitațiilor abundente căzute, acțiunea de dezinsecție în municipiul Giurgiu a fost demarată mai devreme anul acesta.

Potrivit declarației directorului Giurgiu Servicii Locale (GSL), George Pălălău, pentru publicația noastră, prima fază a acestei proceduri a fost cea terestră, unde s-a acționat cu larvicid în zona bălților, a lacurilor și a bazinelor de decantare de pe domeniul public al municipiului Giurgiu și în împrejurimi, inclusiv pe raza cetății Mircea cel Bătrân. De asemenea, s-a acționat cu insecticid pe toate suprafețele înverzite din zona blocurilor, a locurilor de joacă, a școlilor și a grădinițelor.

Ce-a de-a doua etapă de dezinsecție – ne-a mai precizat George Pălălău – și anume cea aeriană, a fost anunțată cu 10 zile mai devreme, astfel încât crescătorii de albine să-și poată proteja familiile de albine, și a fost efectuată în data de 28 aprilie. Pentru un rezultat cât mai eficient, dacă vremea va permite, va fi reluată, începând cu data de 9 mai, acțiunea de dezinsecție terestră, folosindu-se aceleași substanțe combatante, iar dacă va fi necesar, va fi reluată și procedura de dezinsecție aeriană, a conchis directorul GSL.

(Jurnal)