Giurgiuvenii, ne spune Vasile Stan, directorul Direcţiei Impozite şi Taxe au ca termen ultim de plată ziua de 31 martie pentru plata pe acest an a impozitelor pe care le datorează pentru clădiri, terenuri şi autovehicule. Contribuabili care achită aceste impozite până la finele lunii martie beneficiază de o reducere de 10 la sută din nivelul impozitului pe care îl datorează pentru tot anul 2012. După 31 martie giurgiuvenilor care nu şi-au achitat aceste impozite li se va percepe o majorare de 2% pe lună, asupra debitelor datorate.

„În primele două luni ale anului 2012 nivelul de încasare a impozitelor datorate de persoanele fizice a fost mai mic decât cel înregistrat în aceiaşi perioadă a anului 2011. Giurgiuvenii au ezitat probabil şi din cauza condiţiilor atmosferice neprielnice să se deplaseze la sediul Direcţiei Impozite şi Taxe pentru a-şi achita aceste obligaţiuni. Sperăm ca în ultima lună de plată a trimestrului întâi să crească numărul celor care vor plăti şi să ajungem la un procent asemănător cu cel de anul trecut”, spune directorul Vasile Stan. La persoanele juridice nivelul de încasare pe primele două luni este mult mai mare decât cel înregistrat în 2011.

Acest nivel creează condiţii de creşteri substanţiale şi în luna martie, când societăţile bancare şi societăţile comerciale private îşi plătesc în mod normal impozitele, conchide Vasile Stan.

Heliade CĂLIN