rosie uriasa   

Faptul că ne este din ce în ce mai greu să ghicim ce mâncăm , gustul și calitatea fructelor, legumelor și zarzavaturilor  cumpărate din piețe suferind profund la acest capitol, ni-l confirmă apariția anunțurilor on line în care celor mai în vârstă dintre noi li se aduce aminte ce gust aveau legumele din grădină cu câteva decenii în urmă, făcându-ni-se oferte tentante.

Una  dintre acestea ne avertizează că ni se pot furniza ”Roșii uriașe cu gustul de odinioară!” solicitându-ne să facem comandă cât mai repede! de semințele unor astfel de produse. Anunțurile sunt cu atât mai ispititoare cu cât nici legătura de pătrunjel din piață nu mai este autohtonă, ci adusă de la vecinii noștri de ”bloc…comunist”, polonezi sau cehi…

În concluzie, este trist că am ajuns să comandăm pe Net, ca pe rochii sau pantofi de firmă, niște biete roșii ce ne sunt livrate  prin Curierat sub formă de semințe. Ce ne facem însă noi, ăștia care locuim la bloc? N-avem decât să descărcăm roaba cu gunoi de grajd în garaj, după ce i-am desființat acoperișul, transformându-l în solar  și să ne apucăm de plantat castraveciori , pătlăgele sau pătrunjel verde.

Și când te gândești că până în ‘90 înjuram de mama focului regimul de la București pentru zilele muncite pe tarlalele patriei,  la cules de roșii ce în cele din urmă erau lăsate  cu sutele de tone să mucegăiască pe câmp. He-heee! Unde sunt roșiile noastre de altădată?!.. ”- Pe Net!!”

( N. Muncitu)