Votul în România s-a încheiat! Exit-poll-ul îl dă învingător pe Klaus Iohannis

0
337

Exit-poll-ul realizat de Curs-Avangarde, cu estimarea votului din diaspora, a dat un rezultat incredibil: președintele Klaus Iohannis a fost reconfirmat pentru al doilea mandat la Cotroceni, după ce a obținut 67% din preferințele electoratului. Contracandidata sa, Viorica Dăncilă (PSD) a obținut 33%.

„România modernă, europeană și normală a câștigat azi! Românii au fost eroii zilei de astăzi, au fost în număr impresionant să voteze! Acesta este câștigul zilei de astăzi: prezența extraordinar de mare la vot!Este o victorie importantă, cea mai categorică obținută vreodată împotriva PSD. Primesc această victorie cu bucurie, cu mulțumire, cu modestie și cu încredere în România. Vă promit azi, aici, că voi fi președintele tuturor românilor, și a celor care m-au votat, și a celor care nu m-au votat!Eu nu am un război cu alegătorii PSD, ci cu acel PSD ce se cramponează de putere” – a declarat Klaus Iohannis după anunțarea rezultatelor exit-poll-urilor. 

Vreau să le mulțumesc celor care au votat cu inima, primarilor, simpatizanților și militanților, celor care au vrut să înlocuiască ura și dezbinarea cu unitatea și încrederea. PSD a câștigat încrederea din 2016. am recuperat voturile pierdute la europarlamentare, având acum numărul de voturi care ne-au permis să intrăm la guvernare. Am convingerea că voturile ne ajută, ne obligă și vom face tot ce este posibil să câștigăm alegerile locale și parlamentare. Vom ști rezultatul votului de astăzi după numărătoare!” a declarat și candidatul PSD, Viorica Dăncilă.

Conform specialiștilor, scorul obținut astăzi de social-democrata Viorica Dăncilă este unul dintre cele mai slabe obținute de partidul pe care îl reprezintă la alegerile prezidențiale.

(Jurnal)