Concernul austriac Voestalpine a lansat oficial, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute joi, 27 mai, la hotelul Marriot din Capitală, proiectul privind construierea unei fabrici de piese din oţel la Giurgiu. Alături de jurnalişti au participat reprezentanţi ai firmei austriece, ai Primăriei Giurgiu şi ai Guvernului României.

Proiectul investitorilor austrieci a primit “undă verde” la finele anului trecut, aproape 19 miliarde de lei vechi din totalul de 24 reprezentând “finanţare europeană” (restul reprezentând o cotă parte a Guvernului României).

Conform declaraţiilor oficiale, fabrica de prelucrare a oţelului va avea o capacitate de producţie anuală de 130.000 de tone, aceasta întinzându-se pe o suprafaţă de 8500 de metri pătraţi. Lucrările vor debuta în luna iunie, urmând să dureze aproximativ un an. Fabrica va crea aproximativ 70 de locuri de muncă.

Cu circa 41.000 de angajaţi în peste 60 de state ale lumii, concernul Voestalpine a înregistrat în anul financiar 2008/2009, un profit de 11,6 miliarde de euro.

Bogdan VLADU