Jurnal Giurgiuvean

Vizită a parlamentarilor din PNL la Parlamentul European

Eurodeputatul liberal, Dan Motreanu a primit vizita tinerilor colegi parlamentari din PNL la Parlamentul European, potrivit unei promisiuni pe care le-am făcut-o la începutul mandatului meu. Chiar dacă unii dintre ei sunt foarte tineri, au o vechime considerabilă în partid și expertiză în domeniul lor de activitate.

Am discutat despre modul de funcționare al Parlamentului European, dar si despre rolul parlamentelor naționale în procesul legislativ al UE. După Tratatul de la Lisabona, rolul parlamentelor naționale s-a consolidat în mod considerabil prin introducerea unui sistem de alertă timpurie (SAT), acesta fiind un sistem care permite parlamentelor naționale să se asigure că propunerile legislative respectă principiul subsidiarității.

Colegii și colegele din Parlamentul României își iau treaba în serios. De-a lungul timpului, au depus, printre alte proiecte legislative, amendamente care să permită eliminarea unor bariere birocratice în ceea ce privește accesarea fondurilor din PNRR. Acestea au vizat, de pildă, includerea autorităților locale și județene în gestionarea proiectelor.

Sper că a fost un demers care să îi ajute în cariera lor parlamentară și imi doresc ca ei sa reușească astfel încât cetățenii sa fie mulțumiți de activitatea lor.

România are o oportunitate fără precedent pentru a recupera decalajul față de țările occidentale, folosind fonduri europene. Avem acces la fonduri UE în valoare de aproape 80 de miliarde de euro, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) și programele multianuale.

Este importantă cooperarea mai strânsă dintre Parlamentul European și parlamentele naționale, prin contacte mai sistematice, schimburi de informații, organizarea de reuniuni periodice”, preciza europarlamentarul pe pagina sa de Facebook.

(Dan Motreanu-europarlamentar și vicepreședinte PNL)

Exit mobile version