Jurnal Giurgiuvean

Viteza excesivă, principala infracțiune sancționată de polițiștii giurgiuveni în ultimele 24 de ore. O femeie din Letca Nouă, prinsă băută, la volan…

Sâmbătă, 29 octombrie, polițiștii rutieri și cei de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Giurgiu au acționat, pe principalele artere rutiere din județ, dar și în mediul rural, în vederea combaterii cauzelor generatoare de accidente rutiere, depistării persoanelor care conduc sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive, precum și pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale.

În urma activităților desfășurate, polițiștii giurgiuveni au aplicat 177 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 98.875 de lei. De asemenea, au reținut 34 de permise de conducere (dintre care 30 pentru depășirea limitei de viteză, 2 pentru depășire neregulamentară și 2 pentru conducere sub influența alcoolului) și au retras 2 certificate de înmatriculare (pentru lipsa inspecției tehnice periodice).

 De asemenea,  a mai fost constatată, în flagrant delict, o infracțiune, la regimul rutier:

Astfel, ieri, ora 22.30,  polițiștii Serviciului Rutier au depistat o femeie, de 38 de ani, din comuna Letca Noua, județul Giurgiu, în timp conducea un autoturism, în localitatea Bucșani, județul Giurgiu, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.

Testarea cu aparatul alcooltest a indicat valoarea de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat. Femeia a fost condusă la spital, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Acesteia i-a  fost iîntocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Polițiștii rutieri vă recomandă: Nu depășiti viteza legală de deplasare, prevăzută de normele în vigoare. Nu vă urcați la volan dacă ați consumat alcool sau substanțe psihoactive.

foto: BotoșaniNews.ro

Exit mobile version