În data de 20 noiembrie , ora 8.00 dimineața, poliţiştii Municipiului Giurgiu au fost sesizaţi de M. S., din municipiul Giurgiu, că în noaptea trecută persoane necunoscute au pătruns în curtea locuinţei sale din municipiul Giurgiu.

În urma investigaţiilor efectuate de poliţiştii Biroului Investigaţii Criminale de la Poliţia Municipiului Giurgiu, două zile mai târziu, vineri 22 noiembrie, autorii furtului au fost identificaţi. Ei sunt N. C., de 19 ani şi B. M., de 15 ani, ambii din municipiul Giurgiu. Aceștia au sustras o sobă metalică, în valoare de aproximativ 100 lei, cu intenţia de a o comercializa ulterior la un centru de colectare a deşeurilor feroase. Prejudiciul a fost recuperat de poliţişti şi predat părţii păgubite, suspecţii fiind cercetaţi în stare de libertate sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat.

În aceeași zi de 22 noiembrie poliţiştii Secţiei nr. 5 de Poliţie Rurală Giurgiu şi Postului de Poliţie Putineiu, au identificat autorii unui furt petrecut la data de 10 noiembrie. Poliţiştii Postului de Poliţie Putineiu, au fost sesizaţi de acest lucru de G. F., din municipiul Giurgiu. Acesta a relatat faptul că de la locuinţa familiei, din comuna Putineiu, i-a fost furată o maşină de găurit electrică. Principalul suspect este P. A., de 36 ani, din comuna Putineiu, de la care poliţiştii au recuperat mașina de găurit.Suspectul este cercetat în stare de libertate pentru săvârşirea infracţiunilor de violare de domiciliu şi furt calificat.

Și tot vineri, în jurul orei 23.00, poliţiştii Postului de Poliţie Bucşani din cadrul Secţiei nr.8 de Poliţie Rurală Roata de Jos, i-au depistat pe P. I. (41 ani, T. T. ( 27 ani) şi B. M. ( 34 ani), toţi din comuna Bucşani, care se deplasau cu o căruță în care transportau 13 bucăţi de ţeava metalică, țevi a căror provenienţă nu au putut-o justifica. Din cercetările efectuate de poliţişti a rezultat că ţeava fusese furată dintr-o conductă ce aparţine unei societăţi ce are ca obiect de activitate transportul şi comercializarea produselor petroliere. Bunurile au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor şi predate reprezentanţilor societăţii, care urmează să comunice ulterior şi valoarea prejudiciului cauzat.

Cei trei suspecţi sunt cercetaţi în stare de libertate sub aspectul săvârşirii infracțiunii de furt calificat.