Treisprezece puncte. Aceasta era diferenţa dintre prima clasată, Ciolanu Valea Bujorului şi Viitorul Toporu, ocupantă a locului patru după încheierea sezonului regulat al Ligii Judeţene de Fotbal.

Datele statistice nu au contat de nicio culoare în marea finală disputată luni după-amiază cu începere de la ora 17.30 pe stadionul “Dunărea Port” din Giurgiu. Ambele echipe veneau nu numai după un sezon epuizant ci şi după două semifinale extrem de solicitante. Chiar dacă s-au impus cu 3-0 în faţa celor de la Naipu, băieţii de la Ciolanu au trebuit să se întrebuinţeze serios pentru a obţine biletele pentru finală. De cealaltă parte, Viitorul Toporu a demonstrat că echilibrul în acest an competiţional a fost unul real, impunându-se la penalty-uri în faţa mult mai titratei Argeşul Mihăileşti.

Aproximativ 1.000 de spectatori au ţinut să urmărească pe viu această veritabilă “încleştare rurală”. Foarte mulţi susţinători veniţi din Toporu sau Izvoarele pentru a-şi încuraja favoriţii. Mai “ultraşi” s-au dovedit cei din Toporu, care, înarmaţi cu portavoce, claxoane de bicicletă şi un banner măzgălit în grabă pe care se putea citi “Toporu Campioană” au făcut “gălăgie” în tribune.

Meciul începe în uşoara notă de dominare a Ciolanului, care are prima ocazie prin Stelian Chiosea însă lovitura sa de cap este scoasă excelent de Florin Ionescu, cel mai scund portar al “turneului” (minutul 8).

“Toporenii” echilibrează partida, Constantin Ilie, unicul jucător din avamposturi în formula gândită de Erik Lincar, având câteva bune oportunităţi de a marca. Mai mult, aceştia obţin o lovitură de la unsprezece metri acordată corect de “centralul” Mădălin Penciu care a sancţionat un fault în careu asupra lui Ionuţ Grigore. Căpitanul “roş-albaştrilor” îşi asumă responsabilitatea penaltyului însă şutul său telefonat este reţinut de Alecu (minutul 35).

În economia partidei a contat şi schimbarea curioasă a lui Stelian Chiosea, unul dintre puţinii jucători de la Ciolanu care nu au dezamăgit luni. Acesta a lăsat locul în minutul 49 lui Bălăianu care nu va rupe gura târgului.

Odată cu trecerea timpului niciuna dintre echipe nu a mai riscat, preferând să aştepte reprizele de prelungire şi, de ce nu, loviturile de departajare.

Până la urmă câştig de cauză vor avea cei de la Viitorul Toporu, care revin după şocul ratării penalty-ului şi au câteva ocazii clare de a marca. În una dintre ele (minutul 93, pasă Sofian şi reluare C. Ilie) nu iartă. “Treişparul” Viitorului nu ezită în drumul său spre propria galerie să fluture tricoul suporterilor “rivalei” fiind aproape de a primi o sticlă (de “izvor”) în cap…

Fluierul final a adus cu sine invadarea terenului de către suporterii veniţi din nordul judeţului, lacrimile celor din Ciolanu, şi o horă a bucuriei pentru una dintre cele mai mari surprize din ultimii ani, la nivel judeţean.

Viorel Leşeanu, preşedintele AJF Giurgiu, a înmânat trofeul şi tricourile de campioni, ceremonia fiind oarecum scurtată de furtuna care s-a abătut şi asupra arenei din Port.

Bogdan VLADU