baschet-caseta-tehnicaClubul Sportiv Şcolar Giurgiu a bifat cea de-a treia victorie consecutivă din actuala stagiune a Diviziei B la baschet masculin (Seria Centru). Elevii profesoarei Smaranda Iliescu au trecut la pas de CSU Corona Braşov,

într-o partidă restantă din etapa a II-a a competiţiei organizate de Federaţia Română de Baschet (FRB).

Meciul de vineri, 20 noiembrie, a fost primul al CSS-ului pe teren propriu. Cu toate acestea, sala “Prietenia” din complexul “Steaua Dunării” nu s-a umplut precum în alte dăţi, poate şi datorită faptului că ora de începere a fost 17.00 şi nu 19.00 aşa cum publicul spectator era obişnuit în sezonul trecut.

S-AU IMPUS FĂRĂ PIVOT! Datorită lipsei fondurilor, baschetbaliştii giurgiuveni sunt nevoiţi să evolueze actualmente fără pivot. Singurul jucător care evolua pe acest post, bucureşteanul Alexandru Radu, nu a mai putut fi păstrat la malul Dunării. Chiar dacă fostul echipier al celor de la Rapid şi-a manifestat dorinţa să continue la Giurgiu, cele două părţi şi-au luat rămas-bun.

Nevoiţi să evolueze la capacitate maximă împotriva experimentaţilor braşoveni, băieţii de la CSS au reuşit să îşi surprindă adversarul printr-o apărare agresivă şi un joc ofensiv eficient.

DOAR 4 PUNCTE ÎN ZECE MINUTE. În ciuda faptului că înainte de acest meci se aflau pe poziţia secundă a clasamentului, oaspeţii de la Corona nu au strălucit deloc, reuşind contraperformanţa să realizeze primul coş de-abia după şase minute de joc. De asemenea, după primul sfert, tabela indica un sever 18-4 care a turnat plumb în ghete ardelenilor.

Sferturile doi şi trei au aparţinut tot CSS-ului, care a luat un avans de 24 de puncte şi a putut să ruleze întregul lot în ultimele 10 minute ale partidei. Aflat la primul meci (pe teren propriu) în tricoul echipei de seniori, tânărul Virgil Georgescu (16 ani) a reuşit să marcheze un coş, realizând primele puncte pentru divizionara B.

GUŢĂ ŞI NICOLAE, EGALITATE PERFECTĂ. Giurgiuvenii şi-au tras partea leului nu numai în privinţa scorului final (78-60) ci şi a celor mai buni marcatori. Alin Guţă şi Cristi Nicolae au realizat câte 21 de puncte fiecare, cei doi reuşind şi câte trei aruncări de trei puncte. La oaspeţi, “veteranii” Găman şi Păsălan au reuşit 18 respectiv 17 puncte.

În urma acestei victorii, cele două echipe au făcut “rocada” în clasament, giurgiuvenii fiind pe doi, la egalitate de puncte cu Rapid Bucureşti, însă cu un coşaveraj inferior.

Următorul meci al băieţilor pregătiţi de profesoara Smaranda Iliescu va avea loc în deplasare, CSS-ul urmând să întâlnească cea mai slab cotată echipă, Colegiul “Aurel Vlaicu” din Capitală, formaţie formată exclusiv din elevi de liceu.

Bogdan VLADU