clasament-liga-a-ii-a-dupa-25-etapeDeşi “originile” fluviului al cărui nume îl poartă se află în Germania, giurgiuvenii nu sunt nemţi. Au demonstrat-o din nou, miercuri, 21 aprilie, în etapa a XXV-a (intermediară) a Ligii Secunde de fotbal. Nemţii, când te prind pe terenul de fotbal şi te simt slab, te execută “cu repetiţie”. În momentul în care adversarul te-a umilit în partida tur deşi era “lanternă roşie” (sintagmă de care iată, nu s-a despărţit nici după o jumătate de an), ar trebui să ripostezi asemeni “Manschaft-ului”. Dacă poţi, bineînţeles.

Dunărea s-a mulţumit să marcheze doar de trei ori şi în condiţiile în care CSM Râmnicu Sărat a aliniat o echipă a cărei medie de vârstă s-a învârtit undeva în jurul la 20 de ani. Cu 9 juniori în lotul de 18 (dintre care 4 în teren, din primul minut), oaspeţii nu au pus probleme în atac, încercând să reducă pe cât posibil proporţiile scorului.

“Barajul” celor trei linii defensive este spart de-abia după o jumătate de oră de joc, atunci când Georgian Marcu deschide scorul în urma unei lovituri libere de la 18 metri. Cel poreclit “Bilă” a reuşit al doilea gol stagional după cel marcat împotriva Botoşaniului, în tur, tot din aceeaşi poziţie.

Daniel Bănaru a majorat diferenţa două minute mai târziu, punând latul după ce şutul lui Ivaşcă fusese deviat de un adversar. Atacantul care în urmă cu numai două săptămâni dădea probe de joc în Vietnam, a purtat sub tricoul de joc un altul cu chipul fetiţei sale de 8 luni şi jumătate, Maria Alexia (căreia de altfel

i-a şi dedicat reuşita). În ciuda celor două goluri, primul act a fost unul plictisitor, Tigoianu (fost jucător al CSM-ului) ratând două bune oporunităţi de a marca, în afara acestora giurgiuvenii reuşind cu greu să elaboreze ceva interesant.

Scorul final va fi stabilit în minutul 58, atunci când juniorul Daniel Hoprich primeşte o pasă excelentă de la Cojenel, “întoarce” un adversar şi şutează sus, fără speranţe pentru Toader.

Victorie clară, victorie meritată. Dar nu prea jucăm nimic.

Bogdan VLADU