646x404La accidentul rutier produs marți 19 aprilie, la ora 12:32, pe DN 5, în satul Uzunu, comuna Călugăreni, a fost solicitat pentru asigurarea măsurilor de prevenire şi stingere a incendiilor, Punctul de lucru Călugăreni.  Autoturismul  avariat a fost repus pe roţi de către personalul  din cadrul I.S.U. Giurgiu care tocmai se întorcea de la o misiune în acea zonă.

În aceeași zi , la ora 16:30, I.S.U. Giurgiu a fost solicitat din nou să asigure de data aceasta  transportul a 3 victime ale accidentului produs pe DN 5, la spitalul din orașul Ruse (Bulgaria).  Cele 3 victime ( o femeie de 36 de ani și 2 minori  de 8 ani și respectiv 10 ani), cetățeni bulgari, au fost transportate cu autospeciala de transport personal și victime multiple aparținând Detașamentului de Pompieri Giurgiu. Ele au  fost asistate medical de un paramedic SMURD și de 2 asistenți medicali aparținând U.P.U. și S.A.J. Giurgiu.

Deplasarea s-a făcut cu aprobarea Secretarului de Stat, Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență,  dr. Raed Arafat, în baza Planului de intervenție comună între I.S.U. Giurgiu și Directoratul de Siguranță la Foc și Protecție Civilă Ruse și cu sprijinul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu. Misiunea s-a desfășurat în condiții normale și s-a finalizat la ora 19:00.